Skip to content
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
magic truffels

Magic truffels

Om te weten hoe het gesteld is met wetenschappelijk onderzoek omtrent het gebruik van magic truffels richt ik mijn aandacht vooral tot de fameuze Psychedelic Society die zowel in België, Nederland en de rest van de wereld actief is.

De Psychedelic Society bestaat onder meer uit een groep psychologen, therapeuten, zorgverleners en juridische specialisten. Hun missie is om psychedelica te her-integreren in de samenleving en in de zorg. Ze doen dit door geld in te zamelen om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.

Bewustzijnsversterkend

De werkzame stof in magic truffels is psilocybine. Deze stof vinden we ook terug in magic mushrooms, maar in tegenstelling tot magic truffels zijn magische paddo’s illegaal.

Psilocybine versterkt het bewustzijn. In combinatie met psychotherapie zou het veelbelovende resultaten kunnen opleveren bij depressie, angst voor het levenseinde, verslavingen en het posttraumatisch-stresssyndroom.

Veilig en niet verslavend

Opmerkelijk is het feit dat psychedelische middelen zoals psilocybine enorm goed scoren als het gaat om veiligheid. In een ranking van persoonlijke en sociale schade scoort het stukken beter dan legale producten zoals alcohol en tabak.

Ook goed om weten is dat het verslavingspotentieel van psilocybine zo goed als onbestaand is. Al wordt het gebruik wel afgeraden in combinatie met medicatie en bij mensen die lijden aan schizofrenie.

Microdosering magic truffels

Bij een normale dosering (tussen 5 gram –beginnershoeveelheid- en 15 gram -gevorderden) vertoeven gebruikers in een hogere bewustzijnstoestand. Ze ervaren hallucinaties, de zintuigen worden scherper en het lijkt makkelijker om aan introspectie te doen.

Bij microdosering neem je maar een tiende van een normale portie. Daardoor zijn de effecten minder uitgesproken en kan je met een gerust gevoel op een doordeweekse dag een portie innemen bij het ontbijt.

Wetenschappelijk onderzoek rond microdosering van truffels staat nog maar in zijn kinderschoenen maar enkele cognitieve psychologen van de Universiteit van Leiden durven wel al voorzichtig te stellen dat het de creativiteit verhoogd.

Silicon Valley 

Naar aanleiding van getuigenissen uit de Silicon Valley waarbij tech specialisten overtuigd waren van de creativiteits-verhogende effecten van psilocybine namen de Leidse wetenschappers de proef op de som.

De wetenschappers lieten deelnemers aan het onderzoek kleine hoeveelheden psychedelische magic truffels eten en onderwierpen ze aan een aantal tests. Hieruit maakten de onderzoekers op dat het eten van een microdosering magic truffels de creativiteit en het probleemoplossend vermogen positief stimuleert.

Placebo-effect?

Het enige minpuntje is wel dat er geen controlegroep was om mee te vergelijken. Bij een vervolgstudie zorgden ze deze keer wel voor een controlegroep die een placebo kreeg. De resultaten waren echter gelijklopend.

De conclusie die we hieruit kunnen opmaken is dat microdosering van magic truffels het even goed doet als een placebo, wat op zich geen slechte zaak is want het placebo-effect mag niet onderschat worden. Onze geest is sterker dan we durven denken.

Auteur: Eef de Bruyne

Back To Top
De waardering van hollandnaturals.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 144 reviews.