Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Kratom thee

Kratom thee is thee gemaakt van kratom bladeren. Soms is kratom thee een melange van gedroogde kratom bladeren en gedroogde thee bladeren.

Hoe bereidt u kratom thee?

Kratom thee zet u op dezelfde manier als iedere andere thee: kook water, doe het water in een theepot, hang het zakje kratom thee in het water. Klaar!

Bij kratom thee is wel belangrijk dat u de thee minimaal 15 minuten laat trekken voordat u inschenkt. Op die manier komt het meeste van de werkzame stoffen van de kratom in de thee.

Voordelen kratom thee

Bij kratom thee merken gebruikers meestal sneller de effecten van de werkzame stoffen, dan bij andere kratom producten.

Een bijkomend voordeel van kratom thee is dat u de bittere smaak van kratom kunt u onderdrukken door een beetje suiker of honing aan uw thee toe te voegen.

En als u samen met een ander een kopje kratom thee drinkt, dan wordt kratom gebruik ook nog een sociale bezigheid.

Geen wonder dat kratom thee zo populair is onder kratom gebruikers.

Wat is kratom?

Kratom is een plant die goed gedijt in het vochtige tropische klimaat van Zuidoost-Azië. Inwoners van Thailand, Maleisië en Indonesië gebruiken al generaties lang kratom voor gezondheidsredenen.

De wetenschappelijk naam van kratom is Mitragyna speciosa. Deze naam is bedacht door een negentiende eeuwse Nederlandse botanicus: Pieter Korthals.

De Latijnse naam betekent bisschopshoed. Pieter Korthals gaf de plant deze naam, omdat de stamper van de kratom bloemen doet denken aan een bisschopshoed.

Vanouds gebruikte men kratom door op de verse bladeren te kauwen. Het is niet bekend wanneer de eerste persoon op het idee kwam om thee te zetten van kratom bladeren.

Effecten van kratom

De effecten van kratom zijn heel divers en lijken elkaar soms tegen te spreken:

  • Onderdrukt vermoeidheid
  • Bevordert nachtrust
  • Verzacht pijn
  • Verbetert stemming

Onderdrukt vermoeidheid

In kratom zit de stof mitragynine. Deze stof lijkt een beetje op cafeïne. Mitragynine onderdrukt uw vermoeidheid. Dit is een van de bekendste effecten van kratom. Zo kauwden Thaise arbeiders vroeger op kratom om wakker te blijven tijdens een lange werkdag.

Bevordert nachtrust

Sommige varianten van kratom bevatten relatief weinig mitragynine en relatief veel andere stoffen zoals 7-hydroxymitragynine en speciogynine. Deze kratom varianten houden u niet wakker, maar kunnen juist uw nachtrust bevorderen.

Verzacht pijn

Dezelfde stoffen in kratom die u helpen bij een goede nachtrust, kunnen ook van nut zijn om pijn te verzachten, want 7-hydroxymitragynine is een pijnverzachter en speciogynine is een spierontspanner.

Verbetert stemming

Veel gebruikers zeggen dat kratom ook de stemming kan verbeteren. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog grotendeels onbekend.

Bijeffecten van kratom

De eerste paar keer dat u kratom gebruikt, kunt u last krijgen onaangename bijeffecten zoals misselijkheid, duizeligheid, diarree en hoofdpijn. Deze effecten kunnen ook optreden als u meer kratom inneemt dan u nodig heeft. Na één of twee dagen zijn deze klachten wel weer over.

Anders zit het als u echt veel te veel kratom binnenkrijgt. Dan bestaat er een klein risico op andere bijwerkingen. Houdt u daarom altijd aan wat er op de verpakking staat of in de bijsluiter.

Bij kratom thee betekent dit concreet, dat u níet moet proberen de thee extra sterk te maken door een extra zakje kratomthee in het hete water te hangen. Dat is echt onverstandig.

Meer informatie

Wilt u meer weten over kratom thee? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Back To Top
De waardering van hollandnaturals.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 77 reviews.