Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Kratom poeder

Kratom poeder is gemaakt van gedroogde kratombladeren dat tot poeder is vermalen.

Wat is kratom?

Kratom is een plant die voornamelijk groeit in Zuidoost-Azië. De plant komt veel voor in Thailand, Maleisië, Myanmar en Indonesië. Inwoners van deze landen gebruiken al eeuwenlang kratom voor gezondheidsredenen.

Effecten van kratom

Kratom is een psychoactieve stof. Dat klinkt enger dan het is. Psychoactief betekent slechts dat een stof een bepaald effect heeft op de hersenen. Dat kan van alles zijn. Cafeïne houdt u bijvoorbeeld wakker. Een pijnstiller onderdrukt pijn.

Kratom kent verschillende positieve effecten. Daarbij lijken sommige effecten met elkaar in tegenstelling te zijn. Zo kauwden Thaise arbeiders vroeger op verse kratombladeren om wakker te blijven, terwijl kratom ook zo relaxerend kan zijn, dat u er slaperig van wordt.

Verder kan kratom u in een positieve stemming brengen. En kratom kan pijn verzachten.

Mogelijke bijeffecten

Tegenover de vele voordelen van kratom staan enkele onaangename bijeffecten die heel soms kunnen optreden. De meeste bijeffecten zijn niet zo zwaar en zijn vaak na één dag al over. U kunt hierbij denken aan diarree, duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn de dag na gebruik.

De eerste paar keer dat u kratom gebruikt, loopt u het grootste risico op deze bijeffecten. Als u vaker kratom gebruikt, dan raakt uw lichaam gewend aan dit voedselsupplement. De genoemde bijeffecten zullen dan minder snel optreden.

Daarnaast bestaat er een kleine kans op ernstigere bijwerkingen, maar dan heeft de gebruiker meestal véél meer kratom ingenomen, dan is voorgeschreven. U moet dan denken aan meer dan 10 keer de voorgeschreven dosis. Een juiste dosering is daarom belangrijk.

Dosering

Wat is dan de juiste dosering? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: lees altijd voor gebruik zorgvuldig de meegeleverde instructie. Hierin staat wat de juiste dosering is en hoe u dit kunt afwegen. En vanzelfsprekend moet u nooit de voorgeschreven dosis overschrijden.

Nog wel een tip: zorg dat u een weegschaal heeft waarmee u tot op de gram nauwkeurig kunt wegen. U heeft namelijk maar heel weinig kratom poeder nodig om er nut van te hebben. Doseringen worden daarom afgewogen in grammen.

Wijze van innemen

Er zijn verschillende manieren om kratom poeder in te nemen. De volgende twee methoden zijn het meest gebruikelijk:

 • ‘Tosh and wash’
 • Kratom thee

‘Tosh and wash’

Dit is een snelle manier om kratom poeder in te nemen. Dat maakt deze methode erg populair. U neemt de volgende stappen:

 • Verdeel de voorgeschreven dosis kratom poeder in twee gelijke delen.
 • Neem een slok water. Houd het water vast in uw mond. Als alternatief kunt u ook sinaasappelsap of appelsap gebruiken.
 • Neem de eerste helft van de voorgeschreven dosis kratom poeder in de mond. Let op dat u op dat moment uw adem inhoudt, zodat u niet per ongeluk kratom poeder inademt. Het is namelijk onbekend wat kratom poeder voor effect heeft op de longen.
 • Neem nog een slok water en slik het mengsel door.
 • Herhaal bovengenoemde stappen met de tweede helft van de voorgeschreven dosis kratom.

Voordeel van deze methode is dat de kratom niet in uw mond kan gaan klonteren. Daarnaast merkt u met deze methode weinig van de smaak van kratom poeder die veel mensen als onaangenaam ervaren.

Kratom thee

U kunt kratom poeder ook gebruiken om daarmee thee te zetten. Kratom thee maken is eigenlijk heel simpel:

 • Doe 300 ml (3 dl) water in een theepot die u op het gas kunt zetten.
 • Meng de voorgeschreven dosis kratom poeder door het water.
 • Laat het mengsel zo’n 15 tot 30 minuten koken.
 • Giet de thee in een kopje en voeg naar smaak honing of suiker toe.
 • Vlak voor het drinken nog even goed roeren zodat er geen kratom bezinksel in het kopje achterblijft. Dat zou zonde zijn.

Meer informatie

Kratom koopt u bij Holland Naturals. Wilt u meer weten over kratom poeder, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Back To Top
De waardering van hollandnaturals.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 77 reviews.