Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Kratom extract

Een kratom extract is een geconcentreerd en vloeibaar kratom product. In een kratom extract zitten meer dan 15 keer zoveel werkzame stoffen als in kratom bladeren.

Wat zit in een kratom extract?

In kratom zitten verschillende nuttige stoffen, maar de belangrijkste is mitragynine. Dit is een licht pepmiddel vergelijkbaar met cafeïne.

Andere nuttige stoffen in kratom zijn onder andere 7-hydroxymitragynine en speciogynine.

Effecten van kratom

Kratom is een plant die al eeuwenlang door inwoners van Zuidoost-Azië wordt gebruikt voor gezondheidsredenen. De wetenschappelijke naam van kratom is Mitragyna speciosa.

Kratom kent verschillende effecten die elkaar soms lijken tegen te spreken. Kratom wordt onder andere gebruikt als:

 • Pepmiddel:
  Kratom maakt deel uit van de plantenfamilie Rubiaceae. Ook de koffieplant is lid van deze familie. Met koffie heeft kratom gemeen dat het vermoeidheid kan onderdrukken. Verschil is dat bij koffie de werkende stof (cafeïne) voornamelijk in de bonen zit, terwijl bij kratom de werkende stof (mitragynine) vooral in de bladeren zit.
 • Slaapmiddel:
  Kratom kan ook de nachtrust bevorderen. Dit lijkt in tegenspraak met het vorig punt, maar dat is het niet. Van de kratomplant bestaan er namelijk diverse varianten met verschillende verhoudingen van nuttige stoffen. Als u kratom wilt gebruik om uw nachtrust te verbeteren, dan heeft u het meest aan een kratomvariant met verhoudingsgewijs weinig mitragynine en relatief veel ander nuttige stoffen.
 • Pijnstiller:
  Ook hiervoor heeft u een variant van kratom nodig met weinig mitragynine. Vooral kratomvarianten met relatief veel 7-hydroxymitragynine kunnen uw pijn verzachten. Als het om spierpijn gaat, dan heeft u wellicht het meest aan kratom met meer speciogynine. Deze stof geldt namelijk als een spierontspanner.
 • Stemmingsverbeteraar:
  Het schijnt dat kratom ook iemands stemming kan verbeteren. Hoe dat precies werkt, is nog grotendeels onbekend.

Hoe wordt een kratom extract gemaakt?

Om een kratom extract te maken worden eerst de kratom bladeren gedroogd en verpulverd tot kratom poeder. Deze poeder is de grondstof van waaruit een extract van kratom wordt gemaakt. Hiervoor gebruikt men een warm extractieproces met behulp van pure alcohol. Tijdens het extractieproces verdampt de alcohol volledig zodat een zuiver vloeibaar kratom extract overblijft.

Kratom extract gebruiken

Extracten van kratom worden meestal in vloeibare vorm verkocht. Het kratom extract zit dan in een pipetflesje, of druppelflesje.

Hoe innemen?

Om deze vorm van kratom in te nemen, laat u de druppeltjes in een kopje koffie vallen. U kunt ook iets anders gebruiken zoals water, vruchtendrank of thee. Gebruik in ieder geval níet een alcoholische drank om in te mengen.

Vervolgens is het een kwestie van even goed roeren en dan opdrinken.

Hoeveel druppels?

Hoeveel druppels u per keer kunt innemen, hangt voornamelijk af van de sterkte van het kratomextract. En of u al eerder kratom heeft gebruikt. Uw lichaam moet namelijk eerst wennen aan kratom. De aanbevolen dosering van elk extract staat omschreven op de productpagina.

Bijeffecten

Als u voor het eerst kratom gebruikt, of als u meer kratom inneemt dan u nodig heeft, dan loopt u een hoger risico op onaangename bijeffecten.

U kunt dan denken aan zaken als misselijkheid, duizeligheid, diarree en hoofdpijn. Deze bijeffecten zijn na ongeveer een dag weer voorbij.

Door de eerste paar keer een lage dosering kratom in te nemen, houdt u het risico op de onaangename bijeffecten zo klein mogelijk.

Let op:

Lees altijd eerst goed de verpakking en/of bijsluiter. Het is namelijk belangrijk dat u de maximaal toegestane dosis nooit overschrijdt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over kratom extracten, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Back To Top
De waardering van hollandnaturals.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 77 reviews.